Cemil Meriç Ortaokulu

Vizyon: Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek erdemli insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda, milli ve manevi hislere sahip, doğru, dürüst, çağdaş, araştırmacı, özgüvenini kazanmış, güzel ülkemizi hak ettiği yere getirmek için sürekli çalışan bireyler yetiştirmektir. İlköğretim alanında yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin el birliği ile çevrede, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde örnek ‘ model okullardan’ olmak kurumumuzun vizyonudur.

Misyon: Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.

Başarılar:

Saatler: 07:00 12:40